Homeopathie

Verloskunde & homeopathie
Binnen de verloskunde hebben we vaak te maken met klachten waarvoor algemene adviezen gegeven kunnen worden en/of soms wat reguliere medicatie. Maar meestal komt het neer op acceptatie èn wachten tot je zwangerschap voorbij is, waarop de meeste klachten hopelijk weer verdwijnen.

Dit is de reden voor Afke om op zoek te gaan naar iets waar ze cliënten toch op een veilige en effectieve manier mee verder zou kunnen helpen.
En die heeft ze gevonden in de homeopathie. Het mooie van homeopathie is dat het je zelfgenezend vermogen van je lichaam aanspreekt waardoor het je kan helpen terug te komen in je eigen kracht, je te vitaliseren en te herstellen, lichamelijk, hormonaal en psychisch-emotioneel.

Nieuwsgierig hoe homeopathie werkt? Leer daarover meer op de volgende website:
klassieke homeopathie
Specifiek richting verloskunde kun je nog meer info vinden op:
prettige-zwangerschap-met-homeopathie

Met wat voor klachten kun je allemaal terecht?
Nou, eigenlijk met allerlei soorten klachten: van zwangerschapsmisselijkheid tot zwangerschapsjeuk, van emotionele trauma’s tot middelen die bevalling kunnen bespoedigen. Hieronder een klein overzicht wat veel voorkomende  klachten zijn die te behandelen zijn.

Homeopathie kun je ook bij uitstek preventief inzetten in de zwangerschap. Het is er namelijk op gericht om jouw zelfgenezend vermogen te stimuleren en je immuunsysteem te versterken. Dit helpt niet alleen jou maar is ook je kindje!

Hoe gaat het in zijn werk?
Om een goed beeld van jou te krijgen, kom je op consult (duur 1-1,5uur) waarbij van alles gevraagd wordt. Niet alleen van je actuele klacht, maar o.a. ook je ziektegeschiedenis, medicijngebruik nu en in het verleden, gebeurtenissen in je leven die impact hebben gehad, maar ook algemene kenmerken van jou als persoon. Zodoende wordt een totaalbeeld gecreëerd waardoor de samenhang van zaken in je leven duidelijk wordt en daarop gericht kan worden voorgeschreven.

Wat zijn de kosten?
1ste consult à 1-1,5uur                      €  90,00
Consult in het kader van studie    € 100,00
Vervolgconsult                                  € 45,00
Bevallingskit met ondersteunende middelen  € 50,00
(als je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat dit vergoed wordt door je zorgverzekeraar, check hiervoor je polis)

Een afspraak maken en/of contact:
Na de post-HBO studie Verloskunde & Homeopathie ben ik zo enthousiast geworden dat ik verder aan het studeren ben voor algemeen klassiek homeopaat.

Gezien deze studie en mijn werk neem ik op dit moment een beperkt aantal cliënten aan.
In 2 categorieën:
1. voor een acuut probleem
2. in het kader van mijn studie als stage-cliënt, dit kan zowel verloskundig als niet-verloskundig gerelateerd zijn. Dit is dan voor een langer traject en diepgaandere behandeling. Hierbij wordt ik begeleid door erkend klassiek homeopaat.

Mocht je behandeld willen worden schroom niet om dan contact met me op te nemen dan kan ik je vertellen of ik iets voor je kan betekenen!

Afke Houtman
mail: wegennaardeoorsprong@pm.me
tel: 06-38969187