Echo

Tijdens je zwangerschap maken wij als je daar toestemming voor geeft standaard 3x een echo. Rond de 8 weken, om te kijken of het hartje klopt, rond de 12 weken om de termijn van de zwangerschap vast te leggen en rond de 35 weken om zeker te weten dat het hoofdje beneden ligt.

Verder maken we binnen onze praktijk alleen nog een echo wanneer daar medische reden voor is.

Het structureel echoscopisch onderzoek, ofwel de 20-weken echo  wordt niet in onze praktijk gedaan, maar in het echocentrum Rivierenland te Sliedrecht: Echorivierenland

Deze 20-weken echo is bedoeld om je kindje te controleren op aangeboren afwijkingen zoals bijv. een waterhoofd, open ruggetje of hartafwijkingen. Maar het is van belang dat je van tevoren realiseert dat een goede echo-uitslag geen garantie is voor een gezond kindje. Ook kun je geconfronteerd worden met een afwijking bij je kind waarover je aanvankelijk ongerust kunt maken, maar wat achteraf niets ernstigs blijkt te zijn. Een voordeel van het voortijdig opsporen van een afwijking kan zijn, dat je  erop voor kunt bereiden en indien noodzakelijk, in een ziekenhuis kunt bevallen. Verdere informatie hierover vind je in de volgende folder:
informatie over de 20 weken echo

Wanneer je een DVD of uitgebreide foto’s wilt laten maken, adviseren we je om een afspraak te maken bij een pretecho-bureau.