Wie kom je tegen

Verloskundigen

Wij werken in onze verloskundigenpraktijk momenteel met drie enthousiaste verloskundigen: Afke Houtman, Sari van Velzen en Nathalie Brandwijk. 
Wij hechten veel waarde aan een gemoedelijke en ontspannen sfeer, tijd en ruimte voor iedere cliënt, een individuele benadering, empathie, respect en een goede verhouding tussen humor en ernst.

Afke Houtman-van Houwelingen

Ik ben geboren (1975) en getogen in Hardinxveld.
Allereerst ben ik een gelukkige echtgenote en moeder van 3 heerlijke kinderen.
Per januari 1999 ben ik als eerste verloskundige in Hardinxveld gestart met deze praktijk. Aanvankelijk alleen, maar door de groei van de praktijk en de komst van mijn kinderen uitgegroeid van een solo-praktijk naar een duo-praktijk samen met Marleen, die inmiddels niet meer werkzaam is als verloskundige. En inmiddels zijn we al jaren met 3 verloskundigen binnen onze praktijk

Gefascineerd en vol ontzag voor het wonder van het leven, beschouw ik mijn werk als een ongelooflijk intens en dierbaar beroep. Jullie als zwangere te mogen begeleiden in deze bijzondere periode in jullie leven beschouw ik als zeer waardevol en eigenlijk als een eer. Zo’n kwetsbaar moment in het leven waar ik betrokken bij mag zijn,  is echt heel mooi!
Ik hoop jullie vol vertrouwen door het proces van zwangerschap, geboorte tot ouderschap heen te helpen. Jullie bewust te maken van je eigen kunnen, het natuurlijke proces van zwangerschap&geboorte en je te leren te vertrouwen op je eigen kracht. Dit alles om het meest wonderlijke maar ook ingrijpende proces tot een zo goed en mooi mogelijk einde en tegelijk begin, te brengen.

In 2021 heb ik als mooie aanvulling op mijn van de post-HBO opleiding Verloskunde&Homeopathie afgerond en kunnen jullie bij mij ook terecht voor een homeopathisch consult voor klachten rondom je zwangerschap. Meer info hierover kun je vinden op:
klassieke homeopathie en zwangerschap

Sari van Velzen-van Buuren

Mijn naam is Sari van Velzen – van Buuren en woon samen met mijn man Jeroen en onze zoontjes Wiebe (september 2020) en Bauke (februari 2024) in Hardinxveld.

In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Rotterdam en na stage te hebben gelopen in het hele land ben ik vanaf 2013 werkzaam in Hardinxveld.

Het is bijzonder om begeleiding te mogen bieden in de zorg bij het wonder van nieuw leven en alles daar omheen. Ik vind de afwisseling fijn om er zowel voor (toekomstig) zwangeren, barenden én nieuwe ouders te zijn. Daarbij is het belangrijk dat iedereen persoonlijke begeleiding krijgt, juist omdat we allemaal anders zijn.

Ik streef naar het creëren van een veilig en vertrouwde sfeer, waar jullie wensen centraal staan en vertrouwen krijgen in het proces van zwangerschap en geboorte. Het blijft bijzonder dat ik deel uit mag maken van deze belangrijke en speciale gebeurtenis en ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten!

Nathalie Brandwijk-Vink

Ik ben Nathalie Brandwijk. Samen met mijn man Gerco, dochter Heva (maart 2023) en Mechelse herder Keet woon ik in Hardinxveld-Giessendam. Ik ben verloskundige sinds 2017 en sinds 2018 ben ik werkzaam bij verloskundigenpraktijk AnnoNu. Eerst als waarnemend verloskundige en sinds 2022 als maat van de praktijk. Naast het verlenen van verloskundige zorg maak ik ook echo’s en plaats ik spiralen. Ik ben erg op mijn plek bij AnnoNu  in het verlenen van verloskundige zorg. Ik vind het heel fijn om de tijd voor je te kunnen nemen om bijvoorbeeld bepaalde informatie te bespreken of een weloverwogen beslissing te maken. Ik ben ervan overtuigd dat zwanger zijn en bevallen hele normale, natuurlijke processen zijn en dat je dit prima zelf kunt. Ik wil je dan ook graag vertrouwen geven in je lichaam en in het proces van zwangerschap, geboorte en de periode erna. Ik vind het belangrijk om tijdens het gehele proces geen onnodige interventies toe te passen, maar vooral de natuur zijn gang te laten gaan.

Waarnemend verloskundigen

Momenteel werken we met twee waarnemend verloskundigen: Esther Vollmuller en Laura Schild.

Esther Vollmuller

Ik ben Esther Vollmuller. Geboren en getogen in Leerdam. Na een studietijd met stages in binnen- en buitenland, ben ik in de zomer van 2020 afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Rotterdam. Sindsdien ben ik werkzaam als vaste waarneemster in Leerdam en omstreken. De verloskunde is naast mijn vak, ook mijn passie. Het wonder van nieuw leven blijft keer op keer bijzonder. Ik vind het dan ook een voorrecht om betrokken te kunnen en mogen zijn in deze bijzondere periode. Mijn streven is om passende en veilige geboortezorg te verlenen. Zorg waarin jullie wensen centraal staan, er rust heerst en waar het vertrouwen in de fysiologie leidend is. De komende maanden zal ik de praktijk ondersteunen en kunnen jullie mij tegenkomen op het spreekuur, tijdens de bevalling of in het kraambed. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Stagiaires

We begeleiden regelmatig stagiaires, zodat ook zij zich kunnen bekwamen in het verloskundig vak.
Natuurlijk hopen we dat ze veel kunnen en mogen oefenen in onze praktijk, maar jullie als zwangeren staan bovenaan, dus mochten jullie bezwaar hebben tegen hun aanwezigheid dan mag je dat altijd aangeven!

Integrale verloskundige zorg: VIGEO

Voor de zorg in je zwangerschap, tijdens de bevalling en in je kraambed loop je bij ons onder controle. Maar goede verloskundige zorg kunnen wij alleen maar bieden wanneer wij een soepele samenwerking hebben met gynaecologen en kinderartsen. Wij behoren daarom ook tot VIGEO het Verloskundig Samenwerkingsverband Gorinchem e.o. Zodat de verloskundige zorg zoveel als mogelijk gestroomlijnd verloopt. En daarbij continuïteit en kwaliteit van zorg daardoor gewaarborgd zijn. Dit betekent dat wij maandelijks overleg hebben met de gynaecologen en kinderartsen, om de zorg aan jullie als zwangeren eenduidig af te stemmen.
Info: zorg van vigeo

NIDW

Wij zijn ook lid van de coöperatie Nieuw in de Wereld. Dit is een initiatief waarbij kraamzorg en verloskundigen de krachten bundelen om de zorg voor moeder en kind dichtbij huis blijvend beschikbaar te laten zijn.
Nieuw in de Wereld zet zich in voor:

  • Laagdrempelige kwalitatief goede zorg rondom de geboorte
  • Zwangerschap, bevalling en zorg na de geboorte worden gezien als een natuurlijk gezond proces
  • Persoonlijke betrokken zorg dichtbij huis, waarbij elke zwangere als uniek wordt gezien en in samenspraak met de zwangere de zorg wordt afgestemd
  • Fysiologie bevorderen en onnodige medicalisering voorkomen
  • Behoud van de thuisbevalling
  • Een veilige start

Deelnemende partijen zijn:

Meer info: NieuwindeWereld

Samenwerking andere disciplines
Plaatselijk werken wij natuurlijk samen met de huisartsen. Mocht het nodig zijn dan kunnen we je doorverwijzen naar een fysio- of caesartherapeut, diëtiste, het sociaal team, maatschappelijk werk of de thuiszorg.